Familieopstellingen

Een familieopstelling kun je zien als een levende foto. Het helpt je blokkades te identificeren en te doorbreken, zodat jij je verder kunt ontwikkelen.
lees meer

Familieopstellingen

logo Live4Fit met tekst
Holistisch live coach traject, live4fit

Een familieopstelling kun je zien als een levende foto. Het helpt je blokkades te identificeren en te doorbreken, zodat jij je verder kunt ontwikkelen.

Ik verzorg familieopstellingen waarbij ik je inzichten geef in je gewoontes en patronen. Je krijgt handvatten waarmee jij vervolgens aan de slag gaat om de regie over je eigen leven in handen te nemen.

Ervaar jij stress en spanningen? Zit je tegen een burn-out aan, of heb je die? Ben je niet tevreden in je werk, relatie, gezin en/ of privésituatie? Ben je niet gelukkig? Heb je constant negatieve gedachten zoals: ik ben het niet waard, ik kan het niet, ik ben niet goed genoeg?

En wil jij daar nu eindelijk vanaf komen?

Ik geloof dat wij mensen groeien en ontwikkelen door ons hartsverlangen te volgen. Ieder mens wil in de essentie een gelukkig en vrij leven leiden. Soms lukt het alleen niet om je verlangen te volgen en loop je vast in een probleem op het gebied van relaties of in bepaalde situaties. Je kan jezelf dan overtuigen met “ach, dit is hoe het altijd al is”, of: “het wordt misschien wel een keer beter”, of je kunt nu echt stappen gaan zetten om werkelijk naar jouw verlangen te gaan leven.

Tijdens familieopstellingen worden je blokkades glashelder gemaakt

Tijdens de familieopstellingen werk ik vanuit jouw verlangen en wordt zichtbaar wat jou vanuit je systeem van herkomst blokkeert om dit te bereiken. Tijdens een opstelling krijg je vaak de onbewuste werkelijkheid te zien over jezelf en de context waarin je vraag zich afspeelt. We starten met jouw verlangen en onderzoeken wat je blokkeert en wat nodig is om het leven en de liefde weer vrij te laten stromen. De erkenning van het onderbewuste brengt je dichter bij jezelf, wat leidt tot meer acceptatie en leven in het NU.

{

“Het lichaam heeft een wijsheid in zich, die wij met het hoofd niet kunnen snappen”

Life4Fit, familieopstellingen, herken je dit bij jezelf

Herken je dit bij jezelf?

Zit je vast in je eigen ontwikkeling?
Loop je vast in je relatie, gezin, privé of werk?
Je hebt het gevoel dat je alles voor een ander doet en niet voor jezelf?
Ben je niet gelukkig en weet je niet waar dit vandaan komt?
Loop je vast in bepaalde patronen?
Weet je niet wat je wilt in je leven?
Ervaar je stress, spanningen of burn-out klachten?
Heb je bepaalde angsten en onzekerheden.
Vind je het lastig om keuzes te maken?

Hoe fijn zou het zijn voor je als je los kan breken van bepaalde patronen? Dat je verstrikkingen zichtbaar hebt en dat je weer nieuwe mogelijkheden ziet om te leven vol liefde, geluk en vrijheid?

De kracht van familieopstellingen

Deelname aan een opstelling vraagt het besef dat alleen jij jezelf kunt helen en de bereidheid en moed om op een dieper niveau naar jezelf te kijken.

Je kunt jouw verleden niet veranderen. Wat je wel kunt veranderen is hoe je omgaat met bepaalde emoties en situaties. Een opstelling laat je ‘buiten jezelf’ (van ‘bovenaf’ zien wat jij vanbinnen doet en hoe jij reageert. Je verandert hierdoor het enige dat je wél kunt veranderen: je waarneming op wat is geweest, en jouw reactie in het hier en nu

Het resultaat van familieopstellingen

Dit is dan ook het concrete resultaat van een familieopstelling: een transformatie in jezelf, waardoor jij jouw leven vanuit je eigen verlangen en je eigen kracht kan leven, zonder ballast van anderen.

{

“Ik kon niet geloven dat dit zou werken, maar toch werd mijn nieuwsgierigheid zo groot dat ik besloot om naar een familieopstelling van Charissa te gaan. Ik sprak mijn verlangen uit en Charissa vroeg door naar de feiten binnen mijn familiesysteem. Dit was al een eye opener en heel confronterend, maar heel mooi. Tijdens de familieopstelling mocht ik 3 representanten voor mijn innerlijke kinderen uitzoeken. We mochten vrij spreken en bewegen en zonder veel woorden liet de opstelling zien wat de onbewuste oorzaak is achter mijn gedrag. Mijn verstrikkingen werden zichtbaar, en ik kon nieuwe mogelijkheden vinden om mij op liefdevolle wijze los te maken van hardnekkige patronen. Ik bedankte de representanten die in de rol van mijn innerlijke kinderen stonden. Alsof er een hele last van me af viel. Ik voel me nu lichter en vrijer, en doe eindelijk dingen waar ik blij van word, zonder me zorgen te hoeven maken wat een ander ervan vindt.

Rianne

Wat is een familieopstelling?

Een familieopstelling kun je zien als een levende foto. Het is een ruimtelijke uitbeelding van een systeem (een familie, team of organisatie) waar je deel van uit maakt of bij betrokken bent. Het bijzondere aan opstellingen is dat dit een energetisch krachtenveld openbaart, dat zichtbaar wordt met behulp van opgestelde mensen, poppetjes of andere elementen. Een opstelling geeft vrijwel altijd verbluffend weer hoe de werkelijke verhoudingen en onderliggende patronen in het betreffende systeem zijn.

Sommige feitelijke gebeurtenissen die plaatsvonden in de familie zijn systemisch van invloed op ieder individu. Denk hierbij aan; vroeg gestorven ouders of kinderen, emigratie, verstoten familieleden, geheimen of taboes, ongelukken of misdaad. Ernstige gebeurtenissen beïnvloeden familieleden en latere generaties.

In een opstelling wordt gewerkt met representanten of andere elementen. Zij vertegenwoordigen iets of iemand uit het systeem. Ze kunnen jou en je familieleden representeren. Bij een representant werkt het ook door in het eigen systeem.

Live4Fit, familieopstellingen, Charissa Kruisenga

Weten wat een familieopstelling voor jou kan betekenen?
Vraag dan nu een gratis kennismakingsgesprek aan

Zelf ervaren?

De werking van een opstelling valt in woorden eigenlijk niet uit te drukken. Toch hebben mijn klanten het voor elkaar gekregen om iets op papier te zetten.

Lees hier een paar reacties:

“Al na 1 sessie voelde ik mij een stuk rustiger en begrijp ik beter waar mijn (gevoel) van onzekerheid vandaan komt. De dagen na de opstelling had ik al meteen meer energie en ben weer leuke dingen gaan doen met mijn kinderen. Ik slaap veel beter en ervaar meer rust in mijn hoofd en lichaam. Ik neem nu ook echt de tijd om de opdrachten die Charissa heeft meegegeven uit te voeren, ik ga weer meer de natuur in en ben weer gaan paardrijden. Heel bijzonder vond ik, dat ik voor de opstelling last had van pijn bij het plassen, ik had al een afspraak gemaakt voor medisch onderzoek. Maar deze afspraak heb ik afgezegd, want 2 dagen na de opstelling was de pijn helemaal weg. Ik ben er nog verbaasd over hoe dit werkt, maar het werkt. En daar ben ik Charissa heel dankbaar voor. Ik ben me bewust dat er nog veel meer thema’s zijn waaraan gewerkt mag worden, dus de vervolgafspraak is alweer gemaakt.

D. uit Doetinchem

“Wat een bijzondere ervaring om als representant aanwezig te zijn bij de familieopstellingen begeleid door Charissa. Ze luistert zonder oordeel en liefdevol. Iedere opstelling was weer anders en gevarieerd. Ik voelde veel gebeuren bij zowel de vraaginbrengers als bij mezelf. De dag na de opstelling voelde ik me zo goed en blij, ik had sinds lange tijd weer gedanst in de huiskamer. Ik zit lekkerder in mijn vel en voel een vrijheid en lichtheid. Een echte aanrader. 

Annemiek

Live4Fit, familieopstellingen, Charissa Kruisenga, stamboom

“Charissa straalt een fijne rust en energie uit, waardoor iedereen zich op zijn gemak voelt. Ze vraagt op een mooie manier bij de inbrenger door om zo de hulpvraag helder te krijgen. Ook weet Charissa precies de juiste interventie toe te passen als dat nodig is, om de dynamiek van de opstelling tot de kern en afronding te laten komen. Het was een hele waardevolle ervaring om representant te zijn, en de spiegels van mezelf tegen te komen. Dank je wel Charissa, op naar de volgende opstelling.

Diane

“Wow, wat een ervaring. Voor mij was het de eerste keer dat ik een familieopstelling heb meegemaakt. Wat heb ik veel inzichten gekregen en wat is er veel veranderd. Ik heb mijn baan opgezegd wat ik eerder niet durfde, en voel me zoveel vrijer. Nu is er eindelijk ruimte om te doen waar ik gelukkig van word. Dank je wel Charissa.

I. uit Velp

Praktische informatie

Praktische informatie voor een familieopstelling een halve dag:

  • Locatie: rondom Zevenaar.
  • Tijdstip: ochtend of middag (inclusief koffie/ thee, exclusief lunch).
  • Kijk in de agenda voor de actuele data omdat we hier met een groep samenkomen.
  • Kom jij met je eigen hulpvraag dan bedraagt de investering € 155,00.

  • Kom jij meedoen als representant dan is de investering € 65,00.

Ja, ik wil graag een groepsopstelling als hulpvraag inbrenger voor een halve dag.

Ja, ik wil me aanmelden als representant voor een halve dag en wordt in het familiesysteem van de vraaginbrenger gezet waarin ikzelf ook stukken vanuit mijn eigen systeem mag aankijken.

Familieopstellingen bij Live4Fit

{

“Soms merk je bij het loslaten pas, hoeveel je hebt gedragen wat eigenlijk niet voor jou bedoeld was”.

Mijn eigen ervaring met familieopstellingen

Zelf ben ik 4 jaar geleden in aanraking gekomen met familieopstellingen. Ik heb al een paar jaar geen contact met mijn broers en hun kinderen. Dit heeft mij veel pijn gedaan, onbegrip en een gemis.

Door familieopstellingen is mij duidelijk geworden dat familiebreuk en ruzie een doorlopend patroon was bij zowel mijn vader als mijn moeders kant. Dit heeft mij zoveel inzicht gegeven. Ik heb de pijn en het verdriet mogen doorvoelen. Ik heb in het systeem mijn broers mogen aankijken en ze kunnen vergeven, waardoor ik mijn eigen plek kon innemen. Tranen over mijn wangen van verdriet, maar daarna ruimte voor een lach en opluchting.

Daarna is er veel veranderd. Ik sta veel meer in mijn kracht, heb meer energie en pak ook echt weer dingen voor mijn eigen bedrijf op. Ik ben weer de vrolijke meid die ik vroeger was. Ook heb ik hierdoor dit patroon kunnen doorbreken voor mijn eigen kinderen.

Na deze opstelling ben ik er nog meer gaan doen, met allemaal prachtige resultaten. Ik verwonder mij elke keer weer over de magie ervan, en heb dus zelf de opleiding tot familieopsteller afgerond. Ik gun iedereen een vrij leven vanuit je eigen plek.

Wil je meer informatie over familieopstellingen? 
Neem dan vrijblijvend contact met mij op of meld je meteen aan.

Live4Fit, Charissa Kruisenga, Familieopstellingen
{

Als ik blijf kijken
Zoals ik altijd heb gekeken
Blijf ik denken zoals ik altijd heb gedacht

Als ik blijf denken wat ik heb gedacht
Blijf ik geloven wat ik altijd heb geloofd

Als ik blijf geloven wat ik altijd heb geloofd
Blijf ik doen zoals ik altijd heb gedaan

Als ik blijf doen zoals ik altijd heb gedaan
Blijft mij overkomen wat me altijd overkomt.

Ik kies er nu voor dat het mij niet meer overkomt,
Ik kies voor een leven vol passie, energie en vrijheid

Live4Fit is aangesloten bij:
Balens/Nibig Verzekering | Touch of Matrix ZOMA opleidingen | Reiki Cirkel

Charissa Kruisenga is:
Gediplomeerd Touch of Matrix therapeut, Reiki Trainer, Holistisch therapeut, docent Holistisch therapeut, gevorderd trainer Boksend Opvoeden | SKMO Kickbokstrainer | TRB® therapeut | Opgenomen in het register van Aanbevolen Opleiders van de Vereniging van ReikiMasters Cirkel -> Klik hier voor de Verklaring van Kwaliteit

Live4Fit, ken je hartsverlangen, volg mijn online training

Kom je ook?

Beste lezer,

Tot 1 juni zijn mijn 1-op-1 afspraken volgeboekt en ik kan dus pas vanaf juni weer beginnen met plannen.

Maar, niet getreurd, ik organiseer ook tal van andere interessante events. Neem hiervoor een kijkje in mijn agenda. Je bent van harte welkom om deel te nemen.

Heb je vragen, stuur me dan gerust een mail. 

Ik zie je graag,
Liefs Charissa

 

Hartstocht