Bokscoaching

Leer je eigen grenzen kennen én leer om je grenzen aan te geven. Bokscoaching helpt je verder in het leven, in verschillende opzichten.

lees nu

Bokscoaching

logo Live4Fit met tekst
Life4fit, bokscoaching
Leer je eigen grenzen kennen én leer om je grenzen aan te geven.
Bokscoaching helpt je verder in het leven, in verschillende opzichten.

Door bokscoaching help ik je om meer zelfvertrouwen op te bouwen zodat je beter in staat bent om je eigen grenzen aan te geven. Hierdoor creëer je meer ruimte voor jezelf en ben je beter in staat om met je emoties en onzekerheid om te gaan.

Vind jij het moeilijk om je eigen grenzen aan te geven? Zeg jij steeds maar weer “ja” tegen een ander in plaats van “nee”? Bestaat jouw agenda uit allemaal to do’tjes? Neem jij niet genoeg ruimte voor jezelf? Komt de ander altijd eerst? Weet jij niet hoe je met je emoties om moet gaan en ben je vaak onzeker? Zeg jij jezelf vaak dat je iets niet kunt?

Waarom doe je dit eigenlijk? Omdat het moet? Omdat je bang bent dat de ander er iets van vindt? Ben je aan het pleasen om maar aardig en leuk gevonden te worden?

Door bokscoaching leer jij “ja” te zeggen tegen jezelf in plaats van jezelf weg te cijferen. Onzekerheid wordt omgezet naar zekerheid waardoor je in je dagelijkse leven beter kan omgaan met je emoties. Een ander groot voordeel is dat je ook nog eens fysiek fitter wordt.

De voordelen van bokscoaching live4fit

Voordelen van bokscoaching

Z

Het vergroot je zelfvertrouwen.

Z

Je grenzen aan kunnen geven zonder dat je bang bent dat iemand er iets van vindt.

Z

Je voelt je zelfverzekerd en fit.

Z

Je neemt je eigen ruimte weer in.

Z

Je vergroot je fysieke en mentale weerbaarheid.

Z

Je wordt bewust van bepaald gedrag en patronen en je leert deze te doorbreken waardoor je weer verder komt.

Z

Je gaat geloven dat je iets wél kunt.

Z

Je krijgt grip op je emoties.

Z

Het helpt bij het verwerken van trauma’s.

Z

Wat je leert tijdens het boksen zet je in in je dagelijkse leven.

Waarom kan Bokscoaching jou zo goed helpen?

Live4fit, Waarom kan Bokscoaching jou zo goed helpen?

Bokscoaching is gebaseerd op de technieken van kickboksen in combinatie met coaching.

Tijdens Bokscoaching gebruik je je hele lichaam. Je leert tijdens de bewegingen te voelen waar je kracht vandaan komt, jezelf te uiten, je te laten horen en dit alles ondersteund door een goede ademhaling. De training vergt veel lichamelijke en geestelijke energie. Als je denkt dat je niet meer kunt, ga je jezelf overtuigen dat je het wél kunt. Het brein neemt deze positieve houding van het lichaam over en zo verleg je je grenzen. 

Dit gegeven kun je gebruiken in het dagelijkse leven. We gaan samen kijken waar jouw blokkades zitten en hoe we deze met bokscoaching kunnen oplossen. Je gaat je geweldig voelen na de training, want je hebt een prestatie geleverd waarvan je nooit gedacht had dat je het kon. Ook heb je in dit uurtje even al je gedachten los kunnen laten, dus je komt energiek én ontspannen uit de training.

Wat voor oefeningen doe je bij bokscoaching?

Heeft jouw hulpvraag ermee te maken dat jij geen of niet goed je grenzen aan kunt geven? Dan ga ik met jou boksoefeningen doen waarbij je kunt voelen in je lijf wat het met je doet als je “ja” zegt in plaats van “nee”. Je voelt dan bijvoorbeeld dat je hartslag omhooggaat, dat de spanning in je lijf zich opbouwt. Doordat je lichamelijk kunt ervaren wat de blokkade met je doet, leer ik je naar de gewenste situatie te komen door middel van het (kick)boksen. Hierdoor ga jij in je dagelijks leven je grenzen beter aangeven. Je weet nu hoe het voelt en wat je eraan kunt doen om niet in de spanning en stress te raken, maar je kunt reageren vanuit ontspanning en zelfverzekerdheid.

Wat heeft (kick)boksen mij gebracht:

Als kind vond ik het al belangrijk om ergens bij te horen, ik wilde aardig gevonden worden. En daar deed ik alles aan. “Nee” zeggen kwam bij mij niet voor. Ik deed alles voor de ander, uit angst dat de ander mij niet leuk zou vinden of uit angst voor de reactie.

Life4Fit, wat heeft bokscoaching mij gebracht

Onzeker in pubertijd

In mijn pubertijd was ik onzeker en werd ik gepest. Op een dag werd ik na school opgewacht en in elkaar geslagen. Ik was verdrietig, boos en wilde nooit meer naar school. Toch heeft deze gebeurtenis bij mij een knop omgezet. Dit gaat mij nooit meer gebeuren. Ik wilde me lichamelijk en geestelijk sterker gaan voelen. En toen kwam bokszaktraining op mijn pad. Op deze manier kon ik alle boosheid, frustratie en onzekerheid eruit slaan, heerlijk!

Als ik klaar was met mijn bokszaktraining, kwamen de `grote jongens’ voor hun kickbokstraining. Ik bleef kijken, maar ik deed niet mee. Gedachten hielden me tegen: ik kan dit niet, ik ben te slap, ik ben een meisje, etc. Na een half jaar toekijken besloot ik toch af en toe mee te doen. Wat gaf dat een enorme boost aan mijn zelfvertrouwen. Tot op de dag van vandaag kickboks ik met veel plezier. In 2018 heb ik de opleiding tot SKMO-kickbokstrainer afgerond, en in 2019 de cursus Boksen en Opvoeden. De fysieke uitdaging van het kickboksen en de bijbehorende mentale uitdaging maken van bokscoaching een workout voor lichaam en geest. Hierdoor weet ik wat ik wil, geef ik beter mijn grenzen aan, sta ik vol vertrouwen en zelfvertrouwen in het leven, en zeg ik “JA” tegen mezelf.

Ik help je op weg

Ik kan jou goed helpen, omdat ik zelf al heel wat bewustzijnsreizen heb gemaakt. Ook ben ik heel realistisch over het feit dat we nooit klaar zijn met ontwikkelen en groeien. Ik ben geen wondermiddel tegen jouw pijnen en blokkades, maar ik ben de routekaart waarmee je jouw eigen levenspad kunt vinden en je passie kunt gaan volgen. Vanuit ontspanning, rust en met tijd voor jezelf.

{

“Iedere grens die je durft bij te stellen, brengt jou dichter bij jezelf.”

Wil jij dit ook?

Of wil je eerst meer informatie over bokscoaching?
Klik dan hier

Praktische informatie 

Praktische informatie bokscoaching:

  • De sessies vinden plaats bij Funktional Fitness Zevenaar
  • Vooraf starten we met een intake en dan worden 5 sessie ingepland
  • Je hoeft geen (kick) boks ervaring te hebben
  • Bokshandschoenen en scheenbeschermers zijn op locatie
  • 5 sessies kosten € 475,00
{

De bokscoaching sessie met Charissa kan ik iedereen aanraden. Ze is doortastend en weet de pijnpunten goed op te sporen. Ik ben in 5 sessies diep gegaan en heb gevoelens ontdekt die ik niet wist dat ik ze had. Ik ben zelfverzekerder en krachtiger geworden.

Dank je wel Charissa.

M.R.

Live4Fit is aangesloten bij:
Balens/Nibig Verzekering | Touch of Matrix ZOMA opleidingen | Reiki Cirkel

Charissa Kruisenga is:
Gediplomeerd Touch of Matrix therapeut, Reiki Trainer, Holistisch therapeut, docent Holistisch therapeut, gevorderd trainer Boksend Opvoeden | SKMO Kickbokstrainer | TRB® therapeut | Opgenomen in het register van Aanbevolen Opleiders van de Vereniging van ReikiMasters Cirkel -> Klik hier voor de Verklaring van Kwaliteit

Live4Fit, ken je hartsverlangen, volg mijn online training

Kom je ook?

Beste lezer,

Tot 1 juni zijn mijn 1-op-1 afspraken volgeboekt en ik kan dus pas vanaf juni weer beginnen met plannen.

Maar, niet getreurd, ik organiseer ook tal van andere interessante events. Neem hiervoor een kijkje in mijn agenda. Je bent van harte welkom om deel te nemen.

Heb je vragen, stuur me dan gerust een mail. 

Ik zie je graag,
Liefs Charissa

 

Hartstocht